1

I am trying to download Monero 64-bit installer for windows from the following page https://downloads.getmonero.org/gui/win64install

but I get the following error when I click on the link.

This site can’t be reacheddownloads.getmonero.org refused to connect.
Try:

Checking the connection
Checking the proxy and the firewall
ERR_CONNECTION_REFUSED

I have tried accessing the download page from several different browsers and I get the same result. The internet connection is fine and I don't know what a proxy is and I don't know how to use the firewall to check if that is the problem. Please advise, thanks.

EDIT: I have found another Monero download site. Are there 2 sites or is one a fake site? https://downloads.monero.org/monero-win-x64-v0.11.1.0.zip is the second site. But when i click on this page I get a different error:

Your connection is not private
Attackers might be trying to steal your information from downloads.monero.org (for example, passwords, messages, or credit cards). Learn more
NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

Help improve Chrome security by sending URLs of some pages you visit, limited system information, and some page content to Google. Privacy policy
7
  • 2
    monero[dot]org is not the official website. I'd thus strongly advise to avoid it (and definitely do not download anything off of it). With respect to not being able to reach getmonero.org (the official website), are you running active AV (AntiVirus) software?
    – dEBRUYNE
    Nov 27, 2019 at 13:46
  • I have tried disabling the antivirus with no result.
    – Owen
    Nov 27, 2019 at 22:52
  • 1
    Can you try the Github link? github.com/monero-project/monero-gui/releases/tag/v0.15.0.1
    – dEBRUYNE
    Nov 28, 2019 at 8:03
  • I tried to download direct from github but when i run the program my antivirus detects a threat "We've moved monero-blockchain-import.exe to your quarantine because it was infected with Win64:Malware-gen." Is this a genuine threat? how should i proceed now?
    – Owen
    Nov 28, 2019 at 10:10
  • 2
    It is a false positive as long as you properly verified the SHA256 hash. I'd recommend to utilize this guide in order to solve the AV issue: monero.stackexchange.com/questions/10798/…
    – dEBRUYNE
    Nov 28, 2019 at 11:56

1 Answer 1

0

Had this exact problem, had to turn off my AV and it fixed it ty :)

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.